Groothandel van start

Dankzij financiering van Mondi-Aalten kunnen we ons nieuwe groothandelprogramma lanceren, waarmee we een breed scala aan essentiële goederen tegen betaalbare prijzen gaan aanbieden aan onze micro-ondernemers. Ons team is de afgelopen maanden hard aan het werk geweest om de juiste
distributeurs te selecteren, zodat we onze klanten de beste producten kunnen leveren.

We hebben ontdekt dat er veel tussenhandelaren in de keten zitten, waardoor de prijzen van goederen zoals olie, zeep en andere producten vaak duizenden rupiah’s hoger liggen dan nodig is. De distribiteurs willen alleen in bulk verkopen, waardoor het nodig was om onze cliënten te organiseren in een groothandelprogramma. Doordat we nu dit programma begonnen zijn en de tussenhandelaren uit de keten gehaald zijn, zijn onze cliënten in staat om hun dagelijkse benodigdheden goedkoper in te kopen en met een redelijke marge te verkopen, waardoor ze meer financiële zekerheid krijgen.

Hiermee kunnen zij geld besparen op hun dagelijkse uitgaven en middelen vrijmaken voor andere essentiële zaken, zoals onderwijs, gezondheidszorg of spaargeld. We streven er ook naar om in de toekomst een gedeelte van de producten lokaal in te kopenof door onze cliënten te laten maken, wat niet alleen de lokale economie stimuleert maar ook werkgelegenheid creëert voor mensen uit de gemeenschap.